Samen voor een betere wereld!

Schadelijk

Veel kaarsen worden nog altijd gemaakt van paraffine; een uit aardoliefracties en bruinkoolteer verkregen mengsel. Bij het branden van deze kaarsen komen een hoop giftige stoffen vrij.
Je herkent het vast wel; die zwarte roetaanslag aan de binnenkant van het glazen potje van de kaars. Deze schadelijke stoffen adem je dus ook in als je gezellig een kaarsje brandt.

Amazone

Er zijn ook kaarsen op de markt die worden gemaakt van bijvoorbeeld soja. Hierin zitten geen giftige bestanddelen, dus het is een stuk gezonder om deze kaarsen aan te steken.
De soja die in Nederland wordt gebruikt komt voornamelijk uit Zuid-Amerika. Daar zorgt de teelt voor allerlei problemen omdat er bossen voor moeten worden gekapt, het de leefomgeving van inheemse diersoorten bedreigt, de bodem uitgeput raakt en het oppervlaktewater vervuild wordt door gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Bijna 80% van alle soja is genetisch gemodificeerd. En dan moet de soja nog getransporteerd worden naar Europa.
Een voetafdruk waar je 'U' tegen zegt...

Ons keuze

Daarom kiezen wij voor was van koolzaad. Je weet wel, die mooie velden vol met gele bloemetjes. Deze natuurlijke was komt gewoon uit Europa. Minder transportkosten en dus minder CO2 uitstoot. Was van Koolzaad is niet op dieren getest, is biologisch afbreekbaar en 100% veganistisch. Bij het branden komen geen giftige stoffen vrij en ze branden ook nog eens 30% langer dan paraffine kaarsen.
En mocht je per ongeluk morsen, geen probleem! Vlekken op kleding of je tafelkleed zijn gewoon in de wasmachine uit te wassen.

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Voor het maken van onze kaarsen maken wij gebruik van zonne-energie en gebruiken wij zo veel mogelijk natuurlijke, herbruikbare producten; zoals glazen hersluitbare potjes, katoenen lonten, was van koolzaad en gebruiken wij geen schadelijke kleurstoffen. Hierdoor maken wij kaarsen in zijn puurste vorm. Door te kiezen voor de kaarsen van Studio Lont maak je een duurzame en verantwoorde keuze. Samen gaan we voor een betere wereld die we nog generaties lang kunnen doorgeven.

Neem snel een kijkje in onze webshop en laat je inspireren!